Onnistunut pilvimigraatio syntyy yhteistyöllä

Atlassian keskittyy yhä vahvemmin pilveen, eikä ihme – pilvi tarjoaa käyttäjilleen runsaasti etuja perinteisiin malleihin nähden. Avoset on jo pitkään auttanut asiakkaitaan pilvimigraatioissa. Samalla olemme saaneet kullanarvoista kokemusta siitä mitä näissä projekteissa pitää huomioida ja miten. Yksi olennaisimpia asioita on kattava ennakkosuunnittelu. Näin oli asianlaita myös Wihuri-konsernin siirtyessä pilveen.
Before
Onnistunut pilvimigraatio syntyy yhteistyöllä
After

Atlassian on ilmoittanut lopettavansa Jira ja Confluence Server -lisenssien myynnin ja tuki lisensseille loppuu 2023, joten nyt on hyvä aika kääntää katse tulevaisuuteen ja varmistaa organisaation kyvykkyys myös pilviajassa. Näin tehtiin myös Wihurilla, joka pyysi Avosetia tuekseen pilvimigraatioon.

”Ajatuksemme oli alun perin yksinkertaisesti hankkia Service Desk ja tehdä sille tiketöintipohja. Tämä tarkoitti pilvimigraatiota, mutta järjestelmämme eivät olleet teknisesti sillä tasolla, että käyttöönotto olisi onnistunut,” kertoo Wihurin projektipäällikkö Katja Heiskanen.

”Avoset tarjosi meille monenlaisia palveluita tähän projektiin liittyen. He vastasivat mm. Jiran coren siirrosta on-premisestä pilveen. Heillä oli selkeä näkemys siitä mitä tällaisessa migraatiossa pitää tehdä.”

Järjestelmämigraatioissa on ensiarvoisen tärkeää selvittää mahdolliset haasteet perin pohjin ennen hihojen käärimistä. Siksi teimme Wihurille serveriympäristön auditoinnin ja kartoitimme siirtymän mahdollisesti aiheuttamat haasteet. Tätä seurasi yhteinen suunnittelu Wihurin kanssa, jonka jälkeen toteutettiin testimigraatio. Wihurin testausryhmä pääsi testaamaan tätä Atlassian-pilvessä vapaasti, jotta pystyimme korjaamaan heidän esiin nostamansa havainnot.

”Suurimmat haasteemme johtuivat itseasiassa siitä, että olimme kustomoineet Jiraa paljon – mikä taas aiheutti lisätyötä. Oppina tuli myös testaamisen merkitys, sitä ei voi tehdä liikaa,” Wihurin asiantuntija Pekka Paasonen selittää.

Pilvimigraation plussat ja miinukset >>

Tiivis migraatioviikonloppu takasi onnistumisen

Varsinainen tuotantomigraatio toteutettiin viikonlopun aikana, perjantaista sunnuntaihin. Näin pyrittiin minimoimaan siirrosta aiheutuvat käytännön haitat, sillä viikonlopun aikana koko Wihurin silloinen serveriympäristö liitetiedostoineen siirtyivät Atlassian-pilveen. Tikettidatan lisäksi migraatiossa siirrettiin myös Wihurin Jira-lisäosilla toteuttamat ratkaisut.

”Migraatioviikonloppua kuvasi hyvin se, että kun lauantai-iltana löydettiin asioita, oli Avoset koko ajan mukana, vastasi kysymyksiin ja korjasi asioita. Tarvittaessa he saivat Atlassianin antamaan ratkaisun heille, mistä jäi todella hyvä kuva,” Paasonen vakuuttaa.

Myös Wihurin Solution Expert -tiimin esimies Piia Mäkinen oli tyytyväinen migraatioviikonlopun puristukseen: ”Viikonloppu oli koko porukalta hyvä suoritus, kaikki olivat tavoitettavissa jatkuvasti. Mukana olleilla Avosetilaisilla oli tosi korkea tekninen asiantuntemus, joten ongelmien ratkomisessa ei lopulta kauaa kestänyt.”

”Tuntui, että he olivat valmiina auttamaan kaikenlaisissa asioissa. Jos oli fiilis, että jokin on epäselvää ja pitäisi puhua jostain, Avoset oli aina hyvin saatavilla.”

”Meillä oli jatkuva Teams-keskustelu pystyssä, joten kaikki tiesivät koko ajan mitä tapahtuu. Tämä sopi tämän tyyppiseen projektiin oikein hyvin. Kokonaisuudessaan tuntui, että Avosetillä oli hyvä näkemys siitä mitä pilvimigraatiossa pitää tehdä,” Katja Heiskanen sanoo.

Tämä vakuutti:

Avoset on toiminut pitkään Wihurin Atlassian-kumppanina. Kun dialogikanava oli yhteistyön kautta auki, oli migraatiokumppanuuden valintakin helpompaa. Työn vakuuttavimman osuuden valinta ei ollut Piia Mäkiselle vaikeaa.

”Aivan erityisen vaikuttavaa oli tuotantoonsiirtoviikonloppuna tehty työ. Avosetilla oli tähän nimetyt asiantuntijat, jotka olivat koko ajan kartalla tapahtumista ja reagoivat heti jos heitä tarvittiin. Yhden asian joutuivat raportoimaan Atlassianille asti, muut saivat itse ratkottua. Ja kun testimigraatiossa kävi aiemmin jotain vahinkoja, joita meidän väkemme olivat melkein rakentamassa uudestaan, oli Avoset jo korjannut ongelman.”

avoset-letushelp

Haluamme auttaa!

Vapauta resurssit ydintekemiseen – me hoidamme käyttöönotot, ylläpidon, kehitystyöt ja tuotteiden päivitykset asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti

Ota yhteyttä