Viva Las Vegas – Atlassian Team ’23 -tapahtuma

Before_image
Feature-image
After image

Se mitä tapahtuu Las Vegasissa, jää Las Vegasiin – tosin tällä kertaa teen poikkeuksen tähän sääntöön ja kerron lyhyesti Atlassian Team ’23 -reissuni kohokohdista. Tapahtuma järjestettiin 18.–21.4.2023.

tommiP

Aikuisten huvipuisto

Vaikka olenkin reissannut useamman kerran Amerikan mantereelle, oli tämä ensikosketukseni Las Vegasiin. Keskellä Nevadan autiomaata sijaitsevaan viihdekaupunkiin on kohtuullisen pitkä matka täältä Pohjolan perukoilta, reilut 15 tuntia lentokenttämuodollisuuksineen.

Jos Las Vegasia pitäisi kuvata lyhyesti, sanoisin, että se on keskellä autiomaata oleva, aikuisten aina auki oleva huvipuisto, jossa on kaikille kaikkea. Erämaan helteessä paistattelevat toinen toistaan hienommat ja maailman isoimmat hotellit kasinoineen sekä ostos- ja viihdekeskuksineen. Ja tulihan reissun aikana nähtyä myös Egyptin pyramidit, Pariisin Eiffel-torni sekä muut maailman ihmeet, tosin pienoiskoossa.
 
Kävin myös fiilistelemässä NHL:n playoff-ottelun tunnelmia matsissa Las Vegas Golden Knights vastaan Winnipeg Jets, ja olihan meininki hieman eri luokkaa kuin Nordiksella – molemmat toki hyviä omalla tavallaan.

Käsittämätön Las Vegas

Konferenssipaikkana toimi hotelli Venetian. Se on muuten maailman toiseksi suurin hotelli, huoneita on 7 092. Vertailun vuoksi: koko pääkaupunkiseudulla on yhteensä noin 14 000 hotellihuonetta. Hotellin yhteydessä oli Messukeskuksen kokoluokkaa oleva konferenssitila, jossa noin 10 000 vieraan tapahtuma pidettiin.
 
Kaupungin mittaluokka takasi, että askelia kertyi joka päivä reilusti enemmän kuin oma aktiivisuusmittarini vaati. Mutta hyvä niin, koska ruoka-annosten kokojen takia kaloreilta ei voinut välttyä.
 
Yleisesti ottaen voisi sanoa, että jos nautit uhkapelien tuomasta hurmasta tai haluat muuten vaan päästä rahoistasi eroon lukuisissa kaupungin ostoskeskuksissa, joista muuten löytyi ihan joka ikinen maailman brändi, viihdyt varmasti Vegasissa.

Hotelli Palazzo Las Vegas

Kannattaa tosin varautua henkisesti siihen, että kaupunkiin tullaan näyttäytymään – eli kaikki, mukaan lukien pukeutuminen, viedään överiksi. En ehkä siis suosittele paikkaa lapsiperheen matkakohteeksi. Ja jos haluat nähdä muutakin kuin isoja rakennuksia, vilkkuvia valoja ja Bellagion tanssivia vesiä, suosittelen valitsemaan toisen matkakohteen Amerikasta.

Las Vegasiin tullaan näyttäytymään.

Konferenssissa homma kuitenkin toimi täydellisesti, vaikka osallistujia olikin paljon. Oikeastaan hotellista ja konferenssikeskuksesta ei olisi tarvinnut poistua koko viikkona, sillä kaikki tarpeellinen löytyi saman katon alta.

Tiimityöllä parempiin tuloksiin

Atlassianin Team ’23 -tapahtuman teemana oli Impossible Alone – Possible together eli lähes jokainen puheenvuoro pyöri yhteistyön ja tiimityön ympärillä. Tänä päivänä jokaisen tiimin odotetaan tekevän enemmän, pienemmillä resursseilla vain. Pitää olla tehokkaampi, selviytyä jokapäiväisistä töistä nopeammin ja samalla myös kehittyä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Näihin tämän päivän haasteisiin tarjoiltiin ratkaisuja esiintyjien puheenvuoroissa – tiimityön eri muotoja ja merkitystä korostamalla.

team23ab
 
Palvelujohtamisen sekä erilaisten työkalujen osalta korostettiin muutamaa teemaa: 
 
Tiimeillä pitäisi toisaalta olla riittävä autonomia valita itselleen parhaat työkalut sekä toimintatavat, mutta omata kuitenkin keinot ohjata tekeminen yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Tiimien välisiä siiloja voidaan vähentää muun muassa sillä, että työkalut keskustelevat sujuvasti keskenään.

Näin palvelunhallinnassa tiedettäisiin jatkuvasti mitä esimerkiksi kehitystiimit parhaillaan tekevät – eli tavoitteena on tehdä työ läpinäkyväksi eri tiimien välillä.

Uusi virtuaalinen tiimikaveri

Tapahtuman yksi merkittävimpiä asioita oli varmasti se, että Atlassian kertoi tuovansa tekoälyn sen eri tuotteisiin yhdessä OpenAI:n kanssa. Palvelunhallinnan osalta tekoäly konkretisoituu virtuaaliagentiksi, joka osaa palvella asiakasta entistä paremmin ja näin vähentää tarvetta ihmistyölle. Agentin avulla voidaan helpommin tarjota asiakkaille 24/7-palvelua.
 
Tekoälyä voidaan hyödyntää myös uuden sisällön luomisessa vaikkapa mediatiedotteiden kirjoittamisessa tuotedokumentaation pohjalta. Sen avulla voidaan myös tiivistää suuria asiakokonaisuuksia, esimerkiksi tehdä yhteenvetoja kyselyistä tai uusia KB-artikkeleita ratkaistujen tikettien tietojen pohjalta. Tekoälyä voidaan hyödyntää myös raportoinnissa.

Ja mikä parasta – tekoäly puhuu ja ymmärtää yrityksesi käyttämää kieltä. 

Yhteistyötä elokuvissa ja politiikassa

Tapahtuman inspiroivia puhujia olivat elokuvaohjaaja James Cameron sekä entinen presidentin erikoisavustaja ja CNN-juontaja Van Jones. Omassa puheenvuorossaan James Cameron kertoi, miten hän on yhdessä tiiminsä kanssa kyennyt vuodesta toiseen luomaan elokuviinsa nykyteknologian keinoin sellaisia erikoistehosteita, joiden ei edes uskottu olevan mahdollisia.
 
Van Jones puolestaan kävi läpi oman elämänsä vaiheita ja kertoi, miten yhteistyöllä on pystytty muuttamaan maailmaa ja luomaan ratkaisuja USA:n isoihin ongelmiin työllistymisen sekä ympäristönsuojelun alueilla.

Atlassian Team 23 James Cameron

Atlassianin kiinnostavimmat uutuudet

Atlassianin tuoteuudistusten osalta isoin asia oli siis Atlassian Intelligence eli tekoälyn tuominen Atlassianin tuotteisiin. Tuotepuolella esiteltiin, miten dataan perustuvaa päätöksentekoa tuetaan Atlassian Analytics -raportointityökalujen kautta.
 
Muut tuotekehityspanokset on suunnattu parantamaan pilvialustan suorituskykyä ja lisäämään tietoturvaa muun muassa Atlassian Beacon -tuotteen avulla. Jatkuvaa kehitystä tapahtuu esimerkiksi data residenssin parissa ja keskitettyjen hallintatyökalujen osalta. Näin halutaan varmistaa, että jokaista asiakasta huolettavat asiat kuten tietoturva, GDPR ja vaatimustenmukaisuus otetaan parhaalla tavalla huomioon työkaluissa.

Matkailu lisää hyvinvointia

Asiaa kolmipäiväisessä tapahtumassa oli todella paljon. Ja vaikka matka ison meren taakse onkin pitkä, suosittelen lähtemään reissuun näin koronavuosien jälkeen.

Matkailu avartaa ja tuo lisää sisältöä omaan työelämään.

Terveiset siis Las Vegasista ja mukavaa kesän jatkoa!

- Tommi

 

Tommi_Leino_Avoset

 

Tommi Leino
Sales Director, ITSM
040 553 7097 | tommi.leino@avoset.fi | LinkedIn