Avoset ostaa Polar Shiftin ja vahvistaa asemaansa Suomen johtavana Atlassian-erikoisosaajana

Before_image
Feature-image
After image

Suomen johtava Atlassian-konsultointiin keskittyvä Avoset Oy ja myös Atlassianiin keskittyvä Polar Shift Oy yhdistyvät. Yritysjärjestelyssä Polar Shift sulautuu Avosetiin. Australialainen Atlassian kehittää suosittuja ja erityisesti helppokäyttöisyydestään kiitettyjä suunnittelu-, projektinhallinta ja ryhmätyöohjelmistoja. Jira-, Confluence- ja Trello-ohjelmistoja käyttää kansainvälisesti jo yli 225 000 organisaatiota, ja niillä on merkittävä markkina-asema myös Suomessa. 


”Yhdessä Avoset ja Polar Shift muodostavat vahvan Atlassian-osaamiskeskuksen, jolla on laaja ja pitkä kokemus Atlassian-työkaluista ja niiden hyödyntämisestä monipuolisesti, Avosetin toimitusjohtaja Tuomas Saranen kertoo.

Avoset oli Suomen merkittävin ainoastaan Atlassian-tuotteisiin erikoistunut osaaja jo entuudestaan, ja yhdistyminen vahvistaa tätä asemaa. Vuonna 2021 Avosetin liikevaihto kaksinkertaistui 5,8 miljoonan euron tasolle. Tänä vuonna yritys aikoo järjestelyn siivittämänä jatkaa kasvuaan ja päästä lähelle 10 miljoonan liikevaihtoa.

Yritysjärjestelyn on määrä toteutua lopullisesti arviolta Q3/2022 aikana. Samassa yhteydessä Avoset toteuttaa sijoituskierroksen, johon osallistuvat sijoitusyhtiöt Takeoff Partners ja Netprofile Growth Plus sekä enkelisijoittajia.


“Avoset on pystynyt loistavasti hyödyntämään Atlassian-tuotteiden markkinan kasvua Suomessa ja samalla kasvattamaan markkinaosuuttaan. Yhdistymällä Polar Shiftin kanssa saamme uutta osaamista avaamaan kasvumahdollisuuksia, joihinrahoituskierros tuo uutta muskeliatoteaa Avosetin hallituksen puheenjohtaja ja Takeoff Partnersin partneri Markko Vaarnas.

Uutta vauhtia pilvimigraatioihin

Polar Shift on työssään keskittynyt vaativiin, omilla palvelimilla ylläpidettäviin Atlassian-ympäristöihin ja hallitsee haastavat integraatiot useiden eri järjestelmien välillä.

Yhdistymisen ansiosta Avoset pystyykin entistä paremmin auttamaan asiakkaitaan siirtymään Atlassian-tuotteiden palvelinpohjaisista versioista pilvipohjaisten tuotteiden pariin ja samalla tukemaan asiakkaitaan molempien ympäristöjen ylläpidossa siirtymävaiheen aikana. Polar Shiftin osaamista hyödyntäen Avoset voi tarjota Atlassian Data Center -ratkaisua sellaisille asiakkaille, jotka eivät vielä voi siirtyä pilveen esimerkiksi tietoturvavaatimusten vuoksi.

Polar Shiftin toimitusjohtaja Jesse Lahtinen kertoo, että yhdistyminen hyödyttää myös sulautuvan yrityksen asiakkaita.

”Polar Shiftin asiakkaiden palvelut jatkuvat tietenkin normaalisti. Yhdistymisen ansiosta pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme entistä paremmin myös Atlassianin pilvipohjaisia tuotteita,  jotka kuuluvat Avosetin vahvuusalueisiin, hän sanoo.

Atlassian on australialaislähtöinen yritys ja organisaatio-ohjelmistojen kehittäjä, jonka tuotteet on suunnattu erityisesti ohjelmistokehittäjille ja projektipäälliköille. Atlassian on ilmoittanut siirtyvänsä pilvipohjaisiin tuotteisiin vuoteen 2024 mennessä, jolloin palvelinpohjaisten server-tuotteiden ylläpito loppuu.


Lisätietoja antavat:

Tuomas Saranen, toimitusjohtaja, Avoset Oy
+358 50 540 8088 / tuomas.saranen@avoset.fi

Jesse Lahtinen, toimitusjohtaja, Polar Shift Oy
+358 50 551 0282 / jesse.lahtinen@polarshift.fi